Ватажкове

Сьогодні: четвер, 25 квітня 2024 року

Валентинки

Валентинки

У наш час валентинкою називають листівку коханій людині в день святого Валентина. Перші валентинки з'явилися ще в середні віки, коли кохані говорили або співали один одному слова кохання. Письмові валентинки з'явилися в 15 столітті. Сама старовинна з них, датована приблизно 15 століттям, виставлена в Британському музеї.

Паперовими валентинками раніше обмінювалися замість подарунків. Вони набули особливої популярності в Англії. Їх робили з кольорового паперу і підписували кольоровим чорнилом. Винахідливість закоханих у створенні валентинок не знали меж.

Самі талановиті писали валентинки у вигляді акровірша – це віршований розмір, коли перші літери кожного рядка складають разом осмислене слово, у даному випадку – ім'я коханого. Валентинки вирізали маленькими ножничками або проколювали маленькими шпильками у вигляді мережива, фарбували через трафарет, створювали валентинку-пазл або ребус або імітували середньовічний рукопис з кольоровими малюнками. На початку ХІХ століття почалося серійне виробництво валентинок. Спочатку це були чорно-білі малюнки, намальовані вручну на фабриці. Сучасні закохані все частіше поздоровляють один одного віртуальними валентинками. 


 

Навігація

Реклама на сайті:



Випадкове фото

Реклама на сайті:

 © 2010 - 2024 I с. Ватажкове, Полтавська область