Ватажкове

Сьогодні: п'ятниця, 26 квітня 2024 року

Як обрати правильний ніж для кухні

Як обрати правильний ніж для кухні

Кожній порядній господині слід мати на кухні три ножі зі звичайним лезом, загостреним кінцем та зручною ручкою: великий – довжиною близько 45 см, середній – близько 40 см, і маленький – близько 27 см.

Ця трійця допоможе справитись з будь-якими кухонними завданнями. Вибагливим кулінарам можуть знадобитись також ніж-пилка для акуратного нарізання хліба, спеціальний ніж для нарізки сиру, ножі для чищення овочів та грибів.

Ширина леза теж має неабияке значення. Чим ширше лезо у ножа, тим більш рівний виходить зріз. З іншого боку, ножем із широким лезом важче різати.

Ніж складається з рукоятки та леза. На матеріал, з якого вони виготовлені, треба також звертати увагу. Краще, якщо рукоятка буде дерев’яною. Це найзручніше і найпрактичніше рішення. Рукоятки також виготовляють із пластмаси і, зрідка, з металу. Пластмасові рукоятки непрактичні і часто ламаються. Металеві рукоятки міцніші, але все одно програють дереву. Ніж з металевою рукояткою важкий, і працювати ним не так зручно.

Леза виготовляють зі сталі, найчастіше – із нержавіючої. Ножі зі звичайної сталі краще не купувати, оскільки вони дуже швидко втрачають свої властивості і вимагають більш ретельного догляду. Гарний ніж повинен бути зроблений методом кування з одного бруска якісної сталі з додаванням молібдену і в жодному разі не повинен ржавіти.

Перевага ножів з лазерним заточуванням – очевидна. Такі ножі надзвичайно гострі і їх не потрібно постійно точити. Чим більше такий ніж використовується, тим гострішим стає. Характерна ознака ножа з лазерним заточенням – це перпендикулярні матові риски на лезі. Проте не зайвим буде переконатись, що ніж заточений лазером, спитавши в продавця або прочитавши інформацію на етикетці.  


 

Навігація

Реклама на сайті:



Випадкове фото

Реклама на сайті:

 © 2010 - 2024 I с. Ватажкове, Полтавська область