Ватажкове

Сьогодні: п'ятниця, 19 квітня 2024 року

5 безкоштовних способів зробити своє життя «зеленішим»

«Зелений» стиль життя може бути не тільки корисним, але й економічно вигідним. Ми пропонуємо Вам п'ять еко-звичок, які дозволять не тільки посприяти збереженню навколишнього середовища, а й знизити власні витрати на побутові і часом не розумні придбання.

1 . Не купуйте воду в пляшках

Екологи підрахували, що якщо люди стануть повторно використовувати ПЕТ (поліетилентерефталат) пляшки, а не купувати щоразу нову, то кількість відходів пластика скоротиться мінімум втричі. Крім того, кожна нова тара – це додаткові витрати, які за рік набігають в порівняно велику суму. Просто придбайте собі зручну спортивну «поїлку» і йдучи з дому – набирайте воду. Це корисніше (немає спокуси купити газований напій), і безпечніше, і економніше.

2. Використовуйте бавовняні рушники або старі речі замість паперових рушників

Середньостатична сім'я споживає близько двох рулонів паперових рушників щотижня, що становить більше двохсот доларів на рік. «Зеленою» альтернативою можуть послужити нарізані на шматки старі бавовняні футболки, які можна використовувати багато разів. Такий простий спосіб утилізації збереже власні кошти і позбавить від зайвого непотребу. Якщо навіть ви не вважаєте естетичним такий спосіб – купити якісні бавовняні рушники – вони і візуально дуже симпатичні, і міняти їх не потрібно регулярно.

3. Періть речі в холодній воді

Деякі типи тканин не вимагають використання гарячої води для усунення забруднень. Замість того, щоб безпричинно запускати на машинці стандартний режим, використовуйте «холодне» прання . Це скоротить використання електроенергії на 85 відсотків – переваги очевидні. А машинка з легкістю впорається із завданням і в холодній воді.

4. Для зберігання продуктів в холодильнику використовуйте харчові бокси

Зберігати продукти в холодильнику в пакетах або фользі звично і природно для більшості людей, але мало хто замислюється, наскільки це шкодить екології . Використання харчових боксів з кришкою дозволить скоротити витрати на покупку упаковки і знизить рівень відходів. За підрахунками екологів, якщо кожна людина на планеті відмовиться від пластикових пакетів, то екологічна ситуація на планеті колосальним чином зміниться в кращу сторону вже через десять років. До того ж, подібні бокси дозволяють зберігати продукти набагато довше.

5. Взимку носіть светри, а влітку – льон і бавовну

Кожна людина, що використовує електричне опалення квартири, здатна знизити споживання енергії одягнувши светр. Звичайний светр чи халат з натуральної вовни зігріє взимку, і не доведеться викручувати термостат. Так просто можна заощадити на рахунках і внести свій внесок у вирішення проблеми глобального потепління на планеті. А влітку в комфортному і якісному одязі вам не потрібно буде щохвилини включати вентилятор чи постійно використовувати кондиціонер.

Поради дуже прості, проте шлях до великих відкриттів завжди починається з малого кроку!


 

Навігація

Реклама на сайті:



Випадкове фото

Реклама на сайті:

 © 2010 - 2024 I с. Ватажкове, Полтавська область