Ватажкове

Сьогодні: п'ятниця, 29 березня 2024 року

Гормональні контрацептиви шкодять здоров'ю

Перелік шкідливих для здоров'я наслідків гормональних контрацептивів настільки великий, що ми зупинимося тільки на головних. Всі засоби запобігання овуляції містять синтетичні жіночі гормони. Стероїдні гормони навіть при невеликих дозах внаслідок свого проникнення в загальну гормональну систему людини справляють серйозний вплив на фізіологію жінки. Враховуючи все це, нескладно зрозуміти, до яких серйозних наслідків це призводить.

Власне, вперше в історії медицини препарати, які настільки сильно впливають на залозу гіпофіза, на проміжний мозок, на яєчники, маткові труби, матку, шийку матки, печінку, на обмін речовин і на загальну систему кровопостачання, могли б не мати побічних явищ.

Природа завжди мстить за втручання ззовні. А як могло бути інакше, коли синтетичні стероїдні гормони впливають на хід життєвих процесів в людському організмі і на його функції, а часто навіть змінюють його?

Незважаючи на те, що ми сьогодні знаємо, що людина складається не тільки з тіла, але з єдності тіла, душі і духу, всі втручання в людський організм і в природний життєвий ритм надзвичайно різноманітні. І у випадку з таблетками це ніщо інше, як втручання в єдине ціле.

На сьогоднішній день ми володіємо достовірною інформацією про результати наукових досліджень у багатьох країнах у різних кінцях світу, до того ж незалежних один від одного, про те, що подібну контрацепцію не можна вважати методом, що відповідає вимогам природного втручання в організм.

Ризик при прийомі гормональних контрацептивів

Тромбоз
У всіх пам'ятках з гормональної контрацепції серед наведених ускладнень перше місце займає ризик виникнення тромбозу. Особливо великий він при прийомі міні-пігулок останнього покоління, що містять тільки гестоген. Утворення тромбозу пов'язане не тільки з синтетичним естрогеном. Синтетично вироблений гестаген настільки сильно обумовлює ризик розвитку тромбозу, що Міністерство охорони здоров'я колишньої ФРН внаслідок пов'язаних з цим загроз для здоров'я оголосило попередження про застосування цих засобів для населення, але воно тут же було нівельовано виробниками пігулок.

Згортання крові

На сьогоднішній день відомо, що синтетичний естроген активує фібриноген, протромбін, фактор-Х і плазміноген. Про синтетичний гестаген відомо, що він знижує тонус стінок судин. Тому обумовлювати виникнення тромбозу і тромбоемболії можуть змінені судини, підвищене згортання крові, сповільнений кровотік, особливо якщо до цього додати нікотинову залежність, поважний вік, варикоз або численні пологи. Тому протипоказанням до застосування пігулок вважають вже перенесені тромбоемболічні захворювання, варикозні вени, високий тиск.

Вуглеводний обмін речовин
Вже доведено, що у багатьох жінок у зв'язку з прийомом протизаплідних пігулок підвищено середній рівень інсуліну в крові, а толерантність до глюкози знижена. Це абсолютно особливо діє на прийом високодозованих препаратів. Тому наявність переддіабетичного обміну речовин, латентного або явного діабету є протипоказанням до прийому пігулок. Також відомо, що вплив на вуглеводний обмін речовин надає головним чином гестогенний компонент гормональних контрацептивів.

Жировий обмін речовин
Порушення жирового обміну речовин є у всіх розвинених країнах настільки частим захворюванням, що повинні попереджатися заздалегідь ще на ранній стадії, щоб не перерости в кальциноз артерій, в інсульти та інфаркти. Оскільки гормональні контрацептиви мають прямий вплив на підвищення рівня жиру в організмі, жінки з порушенням жирового обміну речовин не повинні приймати гормональні контрацептиви. Синтетичні естроген і гестагон змінюють ліпідний і ліпопротеїновий метаболізм.

Печінковий обмін речовин

Як і інші стероїди, гормональні контрацептиви завантажують печінку. Мають місце трансаміназні зміни печінки, підвищення порушень в системі відтоку печінки, а через електронний мікроскоп видно зміни тонкої структури печінкового зводу, які в екстремальних випадках можуть призвести до холеастазу.

Ріст новоутворень
У медичній літературі зазначається, що при прийомі класичних двофазних препаратів збільшується ризик виникнення раку тіла матки. Також фахівцями приймається до уваги зв'язок прийому гормональних контрацептивів з виникненням раку молочної залози у все більш ранньому віці. Випадки аденоми печінки також значно частішають з прийомом синтетичних стероїдних гормонів.

Психози
Синтетичний естроген здатний перешкодити триптофановому мозковому обміну речовин і викликати депресивні стани. Спостерігається зниження статевого потягу, занепад сил і повна втрата статевого потягу, але в багатьох випадках і посилення статевого потягу.

Мігрені
Щоденною темою лікарських дискусій є почастішання випадків сильної мігрені при прийомі пігулок. Це офіційно вважається побічною дією.

Збільшення ваги
Естрогени викликають затримку в організмі кухонної солі та води і внаслідок цього спостерігається сильна надбавка у вазі в перші 6 місяців від початку прийому пігулок. Естроген підвищує апетит і веде до більшого вживання їжі, а значить, до довготривалого збільшення ваги.

Сприятливе середовище для інфекцій
Наскільки стероїди створюють сприятливе середовище для всіх інфекцій, настільки ж і гормональні контрацептиви викликають збільшення токсичності і агресію з боку латентних інфекцій, особливо в урогенітальній області, які згодом після запалення маткових труб викликають тривалу стерильність. В основному при прийомі пілюль домінує активізація хламідійної інфекції.

Узагальнення всіх побічних явищ при прийомі протизаплідних таблеток
З часів Гіппократа (460-377 рр. до н.е.) - основним постулатом всіх лікарів являється правило: не знищувати людське життя і не приносити шкоди жодній людині. На це правило "не нашкодь", як показує документація описаних трагічних випадків прийому протизаплідних таблеток, легко закривають очі, адже наноситься шкода багатьом людям, не кажучи вже про те, що вбивство людини на ранній ембріональній стадії приносить шкоду цілим народам, враховуючи масовість цього явища . Бездумне вживання пігулок призводить народи до геноциду. Ми самі викреслюємо себе з історії.

Джерело:
Альфред Хойслер "Противозачаточные таблетки - зло 20 века".
Переклад з німецької
Alfred Hauler: DIE PILLE - Das Unheil des 20. Jahrhunderts (Jestetten: Miriam Verlag, 1991) Übersetzung ins Russische von Anna Beresovskaja, Irkutsk (2003)

 

Навігація

Реклама на сайті:



Випадкове фото

Реклама на сайті:

 © 2010 - 2024 I с. Ватажкове, Полтавська область