Ватажкове

Сьогодні: п'ятниця, 26 квітня 2024 року

Секрет омолодження

Секрет омолодження

Верховного грецького бога Зевса, якого мати сховала від буйного батька на острові Кріт, вигодувала своїм молоком коза Амалфея. Це її козяче молоко розлилося, завдяки випадку, по небу і перетворилося на Чумацький Шлях.

Вже в давнину козяче молоко вважалося лікувальним продуктом. Лікарі Греції застосовували його при туберкульозі, Гіппократ настійливо рекомендував при сухотах. У медичних працях Авіценни, присвячених питанню режиму харчування у літньому віці, рекомендується вживати козине молоко з медом і сіллю. Вірменські лікарі XV століття рекомендували молоко при лихоманці.

 

Спостереження за харчуванням довгожителів засвідчили, що основним продуктом в їхньому раціоні було козяче молоко та сир. Особливий інтерес викликає козяче молоко й нині. Воно може служити профілактичним засобом проти багатьох хвороб, надає позитивний ефект при лікуванні захворювань дихальних шляхів, запалення легенів, хвороби Боткіна, проносів у дітей, алергії та екземи. Рекомендується людям з підвищеною кислотністю. З цих причин у Європі збільшився попит на козяче молоко та сир. Японці встановили, що козяче молоко дає позитивний ефект при радіоактивному опроміненні.

Корисні властивості козячого молока визнані у всьому світі. Його використовують для профілактики професійних захворювань, включаючи в їжу ослабленим і виснаженим людям. Козине молоко рекомендується грудним дітям, тому що воно ближче за складом до материнського молока і засвоюється повністю як у дітей, так і у літніх людей. 


 

Навігація

Реклама на сайті:



Випадкове фото

Реклама на сайті:

 © 2010 - 2024 I с. Ватажкове, Полтавська область