Ватажкове

Сьогодні: субота, 20 квітня 2024 року

Що потрібно знати про новий етанол-бензин

Що таке E10?

E10 позначають бензин, який містить більш високий відсоток етанолу. "Е" розшифровується як етанол, номер 10 – частка 10 відсотків. До цього часу вміст етанолу в бензині складав до 5 відсотків. Біоетанол виробляється з рослин, що не несе такого навантаження на навколишнє середовище, як нафта.

Чому E10?

Біопаливо грає важливу роль у захисті клімату. У порівнянні з традиційними видами палива біопаливо, що використовується сьогодні, викликає менше парникових газів. Для виробництва біопалива використовують поновлювані сировинні матеріали.

Хто може використовувати E10?

E10 легко можна застосовувати в близько 90 відсотках всіх бензинових автомобілів. Для всіх інших нове паливо може призвести до серйозних пошкоджень. Чи сумісний ваш транспортний засіб з E10, ви можете дізнатися у виробника вашого автомобіля.

На що звернути увагу?

Ви повинні ретельно перевірити перед першою заправкою E10, що ваш автомобіль сумісний. Всі не сумісні з E10 транспортні засоби повинні заправлятися тільки традиційними видами палива, які також як і раніше доступні.

Де і коли ви можете заправити E10?

У Німеччині всі АЗС запропонують з лютого 2011 року додатково до звичайного ще й бензин E10. E10 застосовується на всій території ЄС.

Як розпізнати E10?

На заправних колонках буде позначено новою позначкою "E10" - наприклад, "Super E10". У звичайних бензинів буде тільки назва типу бензину без "E10" - тобто, "Super".


 

Навігація

Реклама на сайті:



Випадкове фото

Реклама на сайті:

 © 2010 - 2024 I с. Ватажкове, Полтавська область