Ватажкове

Сьогодні: п'ятниця, 19 квітня 2024 року

Що ви знаєте про поцілунок?

Що ви знаєте про поцілунок?
Ах, поцілунок! Якими тільки епітетами не нагороджують його поети. А що ви, власне, знаєте про цю найпростішу, як багато хто вважає, справу? Чи відомо вам, наприклад, що в найдавнішому підручнику з мистецтва любові «Камасутрі» перераховується цілих шістнадцять способів поцілунку?

Той, хто гадає, що людство цілується все своє життя, помиляється. Хто й коли це зробив першим, не встановиш. Але записи давньогрецького історика Геродота роз'яснюють: навіть у сучасників великого вченого (450 років до нашої ери) ставлення до поцілунку було неоднозначним. Поети Еллади стверджували, що поцілунок — подарунок богів. «Поцілунок — це обмін душами!». Але, з іншого боку, чоловік, який забажав «обмінятися душами» в публічному місці, ризикував головою в прямому розумінні: охоронці порядку мали право зарубати його на «місці злочину». Однак, охоронцям і тоді не дуже довіряли. Чоловіки, щоб зовсім не турбуватися про моральність своїх дружин, перед тим, як випускати їх на вулицю, натирали їм вуста часником.

І в середньовічній Європі існував «деякий плюралізм думок» стосовно поцілунків. Хтось гидливо відкидав їх, хтось вважав диявольською маною, а хтось стверджував, що поцілунок знімає головний біль. Думається, з цим погодяться і сучасні чоловіки: цілуючи кохану, забуваєш не тільки про голову, а й про все на світі... Ми цілуємося і впевнені, що нам добре, а ось учені, виявляється, сумніваються. Наприклад, американка Мартіна Муріє, яка нещодавно захистила докторську дисертацію з історії та фізіології поцілунку, цілком авторитетно запевняє: поцілунки шкідливі, адже при цьому передається маса вірусів і мікробів. Можна захворіти на гепатит, кір і навіть сказ. Але це ще не все. Вчена дама якимось чином з'ясувала, що палкий поцілунок скорочує життя на три хвилини! (Невже мається на увазі марна трата часу???)

Між іншим, співробітники американської служби безпеки руху також рішучі противники поцілунків. За їхніми спостереженнями, значна частина дорожніх аварій відбувається через занадто ніжні почуття водія і пасажирки. Інженер Джилберт винайшов прилад, який не дасть водієві під час руху приголубити свою супутницю. Як тільки він захоче це зробити, одразу вимикається запалювання і машина зупиняється. Прилад уже взято до виробництва. Не в нас, звичайно.

Є й «поцілункова» статистика. Звичайно, в ній лідирує молодь. 12 поцілунків на день. Одружені люди солідного віку (після 50) далеко позаду: їм вистачає двох поцілунків на день.

На щастя, не всі ставляться до поцілунків так негативно, як Муріє. Психологи впевнені, що поцілунок заспокоює нерви, допомагає позбутися стресів. Ті хто любить цілуватися, мають більш оптимістичний характер і взагалі їм більше щастить у житті. Фізіологи встановили — під час поцілунку «працює» 29 м'язів. Виходить, що поцілунок — могутній засіб проти гіподинамії.

Отже — цілуйтеся на здоров'я!

 

Навігація

Реклама на сайті:



Випадкове фото

Реклама на сайті:

 © 2010 - 2024 I с. Ватажкове, Полтавська область