Ватажкове

Сьогодні: середа, 24 квітня 2024 року

SPA у домашніх умовах

SPA у домашніх умовах
SPA-процедури в домашніх умовах – хороша альтернатива для тих, у кого немає часу і можливості для відвідування SPA-салону або SPA-курорту.

Виберіть будь-який день, коли ви вільні і можете приділити весь час виключно собі коханій. Для створення відповідної атмосфери скористайтесь ароматичними лампами. Ароматерапія сприяє виробленню ендорфінів – гормонів щастя, покращує настрій. Для релаксації найкраще підходять лаванда, апельсин, мандарин, герань, ладан, мирра, сандал. Увімкніть спеціальну музику для релаксації або будь-яку музику, яка викликає у вас позитивні емоції.

Тепер можна переходити і до самих SPA-процедур. Одним із найдоступніших у домашніх умовах видів SPA є SPA-ванни. Вони не потребують тривалої і втомливої підготовки, і їх можна підібрати індивідуально до власних потреб. У SPA-ванну можна додати морську сіль, ефірну олію або трав’яний відвар.

Рецепти SPA-ванн

Сінна ванна: 2 кг сухого сіна на 10 літрів води, кип’ятити півгодини, відвар добре процідити і залити у ванну, приймати 15-20 хвилин. Така ванна відкриває пори, посилює кровообіг і прогріває тіло.

Ялинова ванна: 1 кг ялинових шишок, голок і гілок на 10 літрів води, прокип’ятити протягом півгодини, відвар залити у ванну, приймати процедуру 20-30 хвилин. Ванна сприятливо діє на нирки, сечовивідні шляхи, сечовий міхур, стимулює шкіру, очищає кровоносні судини.

Ванна з вівса або вівсяної соломи: 1 кг вівса або вівсяної соломи на 10 л води, кип’ятити півгодини, залити відвар у ванну, приймати ванну 20 хвилин. Ванна сприятливо діє на нирки, сечовий міхур, корисна при ревматичних болях.

Трав’яні ванни: зазвичай використовуються ромашка, м’ята, квіти липи, можна змішати кілька рослин.

Після прийняття ванни можна нанести на шкіру тонізуючий засіб, засоби для зволоження і живлення шкіри з вмістом водоростей, ефірних олійок, лікувальних грязей та інших природних компонентів. Нанесення різних косметичних засобів добре поєднувати з самомасажем. Інтенсивно масажуйте стегна, живіт, спину, а також стопи ніг. Для ніг, до речі, можна зробити і окрему спеціальну ванночку з кількома краплями ефірної олії. Після ванночки потрібно нанести на ноги спеціальний гель або крем і вдягти теплі шкарпетки.

Хорошим завершенням будь-якої SPA-процедури буде свіжий сік або зелений чай. 


 

Навігація

Реклама на сайті:



Випадкове фото

Реклама на сайті:

 © 2010 - 2024 I с. Ватажкове, Полтавська область