Ватажкове

Сьогодні: п'ятниця, 26 квітня 2024 року

Сучасне консервування кормів

Раніше в Україні тваринництво було доволі таки розвинене, у кожному селі була ферма, де утримували або корів, або свиней. Сьогодні ми маємо безліч переробників молока, які пропонують нам крім самого молока також різноманітні йогурти, кефіри та іншу молочну продукцію. Але самих виробників молока, тобто ферм великої рогатої худоби, можна на пальцях перелічити. Тому й маємо в магазинах молоко з кокосової олії зафарбоване титановими білилами.

Отже, треба засукувати рукава і братися за виробництво молока. Селяни не виробляють молока вищого ґатунку, тому ставка робиться на великі підприємства, компанії, холдинги. Фермери теж мають можливість виробляти молоко високої якості. А для цього треба використовувати сучасні технології при годівлі та доїнні.

Сучасні технології ми можемо сповна використати при зберіганні кормів. Для якісного зберігання силосу та сінажу використовують спеціальну плівку. Завдяки правильному накритті без доступу повітря та додаючи спеціальні консерванти ми отримуємо якісний силос протягом всього року. Не лякайтеся слова «консерванти», адже консервантом тут виступають молочнокислі бактерії. Завдяки консервації під плівкою силос не гниє, має приємний запах, корови його краще поїдають. А відтак і менше хворіють, адже в раціон не потрапляє гнилий корм. При силосуванні під плівкою ми максимально зберігаємо поживні речовини завдяки короткому часу укриття сховища.
На малюнку показано правильне укриття силосу плівкою:



Всі складові технології це продукти німецького заводу RKW – лідера по виробництву матеріалів для упаковки кормів. Висока якість матеріалів дає можливість законсервувати та зберігати корми без втрат по поживності та об’єму протягом всього року.


Але де ж вигода? Треба витратити кошти ще й на плівку. Та економія лише на відсутності гнилого корму покриває витрати на плівку. А здоров’я тварин і збільшення надоїв завдяки цьому лише підтверджують правильність використання цієї технології заготівлі кормів.

Нові технології вже прийшли до нас і широко використовуються в рослинництві (GPS-навігація та паралельне водіння, No-Till). То треба прийняти і застосовувати на практиці нові технології в тваринництві, а саме – заготівлі кормів.
Такі технології впроваджує на теренах України ТОВ «КЕТ Україна». За консультацією можете звернутися до спеціалістів фірми за телефоном 067 657 66 91, або написавши листа на адресу ket-ukraine@ukr.net

Бажаємо Вам здорової худоби та багатих надоїв!

 

Навігація

Реклама на сайті:



Випадкове фото

Реклама на сайті:

 © 2010 - 2024 I с. Ватажкове, Полтавська область