Ватажкове

Сьогодні: середа, 24 квітня 2024 року

Світовий океан виросте

Рівень Світового океану можливо підніметься на один метр до 2100 року в порівнянні з рівнем 1990 року.

Прогноз, що досить помітно перевищує зроблені раніше пророцтва, повідомили вчені Австралійського комітету з вивчення клімату (Australia Climate Commission). Коротко висновки учених приводить Agence France - Presse.

"Розгін" в значеннях росту рівня води складає від 0,5 до 1 метра, причому верхня межа може бути більшою. У 2007 році Міжурядова група експертів по зміні клімату (IPCC) повідомила трішки менший песимістичний прогноз - тоді учені дійшли висновку що до кінця століття рівень Світового океану може піднятися на 0,7 метра.

Австралійські фахівці уточнили, що зміни в їх прогнозі в порівнянні з оцінками зробленими раніше пов'язані з появою нових даних про танення льоду, зокрема завдяки надходження нової інформації про швидкість танення льодовиків Гренландії - вона перевершила усі очікування експертів.

На даний час більшість дослідників розділяє думку про те, що клімат Землі зазнає помітні зміни. У 2009 році невідомі хакери виклали в Мережу листування кліматологів, і деякі аналітики зробили висновок, що, як мінімум частина листів вказує на можливі фальсифікації при уявленні даних про клімат. Проте в ході перевірок, проведених двома незалежними комісіями, в роботі учених не було виявлено порушень.

 

Навігація

Реклама на сайті:



Випадкове фото

Реклама на сайті:

 © 2010 - 2024 I с. Ватажкове, Полтавська область