Ватажкове

Сьогодні: субота, 27 липня 2024 року

Яким має бути новорічний стіл у рік Коня

Яким має бути новорічний стіл у рік Коня

Символ наступного 2014 року - Синій Дерев'яний Кінь. Однак деякі астрологи запевняють, що прийдешній рік також є роком Зеленого Коня. З давніх часів люди вірили, що від зустрічі Нового року залежить успіх і добробут протягом усіх наступних 365-ти днів.

Кольори

Кінь, мабуть, одна з найкрасивіших, найграціозніших і найенергійніших тварин у світі. Але, незважаючи на свою волелюбність, кінь все ж є домашньою твариною. Тому астрологи та біоенергетики радять провести Новорічну ніч у вузькому сімейному колі за святковим столом. Оскільки основними кольорами у 2014 році є всі сині та зелені відтінки, дуже добре, якщо святковий стіл буде накритий синьою, зеленою, смарагдовою, бірюзовою або блакитною скатертиною.

Закуски і страви

Кінь — тварина травоїдна, тому основне місце на Новорічному столі мають займати всілякі салати, овочеві і фруктові закуски. Улюбле­ними ласощами коня є свіжий овес. Відповідно, тим, хто прагне в Новому році здобути абсолют­не щастя і гармонію, рекомендується постави­ти посеред святкового столу таріль з вівсянкою. Звісно, що цей наїдок навряд чи викличе апетит у Новорічну ніч поряд із традиційними смаколиками, але його можна прикрасити різно­манітною зеленню і презентувати як прикрасу столу.

Десерти

Також на Новорічному столі обов'язково має бути кілька видів десерту — пироги, печиво, цу­керки, тістечка і булочки припадуть до смаку го­ловному символу року. Вважається, що рік Коня — це рік активної роботи та кар’єрного зростан­ня. Але, крім цього, багато астрологів вважає, що 2014-й принесе величезну кількість доленос­них зустрічей і, можливо, саме цей рік подарує самотнім людям зустріч зі своєю половинкою. Тим, хто мріє про взаємне і щасливе кохання., варто прикрасити свій святковий стіл гарбузом. Гарбуз можна використовувати як основу для якої-небудь оригінальної страви, а можна прик­расити ним стіл.

Щоб напевно заручитися підтримкою Коня в Новому році, потрібно прикрасити страви різно­манітними травами і зеленню, а також покласти під ялинку шматочок чорного хліба, яблуко і дрібку солі.

Прикмети

Оскільки символ Нового року визначається Східним календарем, на Сході існують свої особливі прикмети і традиції святкування найчарівнішої ночі в році. Наприклад, вважається, що якщо в центрі столу поставити тарілку з во­дою, то в Новому році ніхто з членів сім'ї не зіткнеться з хворобами і поганим самопочуттям. А якщо прикрасити святковий стіл стравою з нарізаним сіном, перев'язаним червоною вовня­ною ниткою, то це принесе достаток і благопо­луччя в родину.

А в Китаї для зустрічі року Дерев'яного Коня прийнято сервірувати стіл прямокутними таріл­ками. Річ у тім, що стихією наступного року є дерево, символом якого є прямокутник. До то­го ж, у цій країні в Новорічну ніч не користують­ся ножами. Вважається, що гострі предмети можуть налякати талісмана року, і він обмине цю оселю. 


 

Навігація

Реклама на сайті:



Випадкове фото

Реклама на сайті:

 © 2010 - 2024 I с. Ватажкове, Полтавська область