Ватажкове

Сьогодні: п'ятниця, 29 березня 2024 року

Який термін придатності має косметика?

Навіть у самої дорогої косметики є термін придатності. Тому важливо стежити за якістю засобів, які ви використовуєте, і регулярно проводити ревізію у власній косметичці.

За європейськими стандартами косметичні засоби можуть зберігатися не більше 36 місяців. У нерозпечатаному вигляді! Як тільки ви розкрили упаковку, починається зворотний відлік: після першого ж вживання в баночку або флакон потрапляють тисячі мікробів. Тому кожному засобу відпущений свій термін.

Крем для обличчя

Не використовуйте крем для обличчя більше року. Якщо засіб в баночці, пальці можуть занести безліч бактерій. Щоб уникнути подразнення та інших шкірних "неприємностей", використовуйте крем не більше 6-9 місяців. Крем в тюбику можна зберігати до 12 місяців. 

Туш для вій

Туш для вій не повинна затримуватися у вашій косметичці довше трьох місяців. Туш стає розповсюдником бактерій, ви можете занести інфекцію в очі, до того ж суха туш обсипається і створює темні кола під очима.

Пудра й тіні

Як розсипчасту, так і компактну пудру, а також тіні можна використовувати протягом року. Стільки ж рекомендують користуватися і засобами для очищення шкіри з дозаторами.

Лак для нігтів

Не варто зберігати його на полиці більше року. Вже після 9-10 місяців лак втрачає блиск і лягає розводами або грудочками. Якщо спробувати реанімувати його за допомогою рідини для зняття лаку, то подальше його використання може сильно зіпсувати нігті.

Сонцезахисний крем

Без будь-яких сумнівів його можна використовувати один рік. До того ж, як тільки ви відчуєте, що запах і колір крему трохи змінилися, тут же викидайте його в смітник.

Духи

Парфуми можуть протриматися до двох років. Кожен раз пульверизатор пропускає трохи повітря, що викликає окислення і змінює аромат

Різні контурні олівці і дезодоранти мають термін використання не більше трьох років. Губні помади, блиски і бальзами, а також шампуні та гелі для душу не варто зберігати довше двох років. Після закінчення цього терміну їх потрібно викинути. 


 

Навігація

Реклама на сайті:



Випадкове фото

Реклама на сайті:

 © 2010 - 2024 I с. Ватажкове, Полтавська область