Ватажкове

Сьогодні: вівторок, 19 березня 2024 року

І знову паркан на цвинтар

Перед поминальним понеділком знову заходилися говорити про паркан на цвинтарі. На цей раз уже на кладовищі у Ватажковому. Минулого року робили паркан на Миколівці, про що була відповідна новина.

Шаталюк Інна проголосила себе директором кладовища, чи то як написано в оголошенні - цвинтера - і на зборах вирішили збирати з кожного, у кого поховані родичі на кладовищі, по 500 грн. Гроші мали піти на прибирання кладовища та побудову нового паркану. Коли і де проводили збори щодо цього питання ніхто достеменно не знає.

Коли ж селяни поцікавилися, де ж взяти таку непосильну суму, особливо пенсіонерам та непрацюючим, прозвучало досить дивне пояснення, що новоспеченому завідувачу кладовища треба ж своїх дітей годувати. Але суму було зменшено до 100 грн. Нагадаємо, що в Інни трагічно загинув чоловік на полюванні, і співчуття має бути обов'язково, але ж не можна займатися здирництвом і вимагати непосильні гроші у своїх же сусідів та односельців.

Оголошення 

До поминок старий паркан знесли і гарно прибрали навколо, та нового на той час ще не було, адже збирання коштів лиш почалося. Багато людей відмовлялося давати й 100 грн, але багато й погодилося на це. Тому на сьогодні зібрано 7300 грн (тобто здало гроші 73 чол.), в клубі вивісили подяку всім, хто відгукнувся і здав кошти на оновлення паркану. Та чи будуть збирати гроші з чужих людей, які не живуть в селі (і де живуть невідомо), а привозять ховати сюди людей. Є такі, що більше й не приїжджають поминати. Та за цим ніхто не слідкує...

Трохи пізніше біля клубу вивісили список людей, які не здавали грошей на огорожу. Таких виявилося 47 чоловік. 


 

Навігація

Реклама на сайті:



Випадкове фото

Реклама на сайті:

 © 2010 - 2024 I с. Ватажкове, Полтавська область