Ватажкове

Сьогодні: п'ятниця, 18 жовтня 2024 року

Карантин через вірус африканської чуми свиней

Карантин через вірус африканської чуми свиней

Вірус африканської чуми свиней виявили у селі Ватажкове Терешківської громади. Його знайшли у матеріалах, відібраних у загиблого поросяти.

Житель села виявив у домашніх поросят симптоми захворювання. Він спостерігав, що у поголів’я поросят знижений апетит, підвищена температура тіла, вони були кволі, залежувалися, також виявив почервоніння на шкірі.

7 червня чоловік звернувся до обласної державної лікарні ветеринарної медицини, які підтвердили симптоми захворювання. Із 16 поросят одне загинуло. 8 червня за результатами дослідження у нього підтвердили наявність вірусу. 

За словами Ірини Натяглої, заступниці начальника відділу організації протиепізоотичної роботи обласної Держпродспоживслужби, із господарства вилучили усіх поросят та утилізували їх. А на подвір’ї, де вони жили, оголосили карантин. Також визначили зони захисту та нагляду. До першої увійшло село Ватажкове, а до зони нагляду села:

  • Клюшники,
  • Безручки,
  • Заворскло,
  • Минівка,
  • Портнівка,
  • Кашубівка,
  • Цибулі.
У зонах ризику, щодо африканської чуми свиней, проводять обходи фахівці спільно з органами місцевого самоврядування, а також проводять подвірні обходи з метою обліку свинопоголів’я і визначення їх клінічного стану. Такі заходи триватимуть 40 днів, якщо не виявлять нові випадки загибелі свиней.

Що таке африканська чума свиней та які симптоми?

Африканська чума свиней ― це вірусна хвороба. Для людей вона не несе небезпеки, а для свиней є летальною. Ліків та вакцини від захворювання немає, тому важливо не допускати його поширення.

 

 


 

Навігація

Реклама на сайті:



Випадкове фото

Реклама на сайті:

 © 2010 - 2024 I с. Ватажкове, Полтавська область