Ватажкове

Сьогодні: п'ятниця, 19 квітня 2024 року

Лісова пожежа поблизу Ватажкового

Лісова пожежа поблизу Ватажкового

8-го листопада о 21:30 до оперативно-координаційного центру УМНС України в Полтавській області надійшло повідомлення про пожежу в лісовому масиві Полтавського держлісгоспу поблизу села Портнівка.

З метою запобігання розповсюдження і виникнення верхової лісової пожежі на місце були направлені додаткові сили та засоби підрозділів області. Лісову пожежу повністю було ліквідовано о 04:00. В гасінні пожежі приймали участь: 70 чоловік особового складу УМНС і підрозділів області, 5 автоцистерн та 6 одиниць техніки МНС. У ліквідації пожежі також брали участь 6 чоловік особового складу Полтавського держлісгоспу та задіяні 1 автоцистерна і 2 трактори. Внаслідок пожежі знищено вогнем 5 гектарів лісової підстилки та 10 гектарів трави та очерету.

 

Та чи справді вигоріла тільки лісова підстилка? На фото добре видно, що молоді сосни обгоріли і навряд чи вони навесні зможуть відновити вегетацію. 

 

Як повідомив Олександр Холодний з Полтавського лісгоспу: „Це сталося близько 20-ої години вечора. Хтось підпалив болото у трьох місцях. Хотіли, видно, таким чином позбутися сухого очерету. А у вівторок увечері був сильний вітер, вогонь понесло у ліс.” Отже підпалили очерет біля Портнівки, а вогонь захопивши на своєму шляху ліс дійшов аж до Ватажкового. Невже люди не розуміють, на яку небезпеку наражають себе і своїх односельчан, якої шкоди заподіюють? Чи легше стало їм від випаленого очерету й трави? Адже вогонь знищив і ліс, в який їздили по гриби навіть полтавці. І чи варто так зневажати природу? 

За матеріалами УМНС в Полтавській області
 

 

Фото Всеволода Мізіна 


 

Навігація

Реклама на сайті:



Випадкове фото

Реклама на сайті:

 © 2010 - 2024 I с. Ватажкове, Полтавська область