Ватажкове

Сьогодні: п'ятниця, 26 квітня 2024 року

Нова Зеландія хоче повністю заборонити тютюн

Нова Зеландія хоче повністю заборонити тютюн

Нова Зеландія планує зробити рішучий крок у боротьбі з курінням: до 2025 року країна хоче повністю заборонити тютюнові вироби. Парламент прийняв закон, за яким сигарети, сигари і тютюн протягом одного року більше не будуть доступні на полицях магазинів. Крім того, реклама тютюну теж заборонена. А хто продає сигарети неповнолітнім, може розраховувати на підставі нового закону на штраф у розмірі 10 000 новозеландських доларів (близько 6000 €).

"Коли люди приходять до магазину, щоб купити молока чи газети, вони не повинні зіткнутися з довгою полицею, наповнену сигаретами. Ці заповнені полиці не тільки заохочують молодих людей спробувати палити. Навіть тим, хто намагається кинути курити, важко це зробити, бо постійно бачать перед собою сигарети." говорить компетентний державний міністр у міністерстві охорони здоров'я Таріана Турія інтернет-виданню « New Zealand Herald ».

Плани на майбутнє політиків йдуть значно далі: до 2025 року абсолютно ніяких тютюнових виробів не може більше продаватися в країні.

Для деяких політиків це заходить занадто далеко. Пенні Вебстер, політик з Окленда обурюється: "Про що ми будемо турбуватися далі? Секс між дорослими в їх спальні? "

Багато курців незадоволені забороною, але ж тютюновий дим шкодить і тим, хто просто вдихає його, стоячи поруч з курцем. Тому іншим країнам треба теж приймати схожі закони і забороняти куріння. 


 

Навігація

Реклама на сайті:



Випадкове фото

Реклама на сайті:

 © 2010 - 2024 I с. Ватажкове, Полтавська область