Ватажкове

Сьогодні: середа, 24 квітня 2024 року

Нове в законодавстві

Законодавці вирішили зробити весняний подарунок для своїх виборців і зробили деякі нововведення, які набудуть чинності з 15 квітня 2013 року. І це не дуже приємні зміни для звичайних громадян.


З 15 квітня вводяться нові дорожні знаки і деякі зміни в ПДР


 Департамент ДАІ МВС України нагадує водіям, що з 15 квітня набирають чинності зміни до чинних правил дорожнього руху, спрямовані на приведення їх до міжнародних стандартів. Вводяться європейські зразки дорожніх знаків і розмітки, введення нових визначень - газон, острівець безпеки, денні ходові вогні, маневрування, регулювальник, удосконалене дорожнє покриття, а також закріплюється пріоритет дорожніх знаків перед дорожньою розміткою. Зокрема, вводиться правило, згідно з яким будь-які транспортні засоби поза населених пунктів у світлий час доби, з 1 жовтня по 1 травня, повинні рухатися з увімкненими денними ходовими вогнями або ближнім світлом фар. Світлий час доби - від сходу до заходу сонця, темний час доби - від заходу до сходу сонця.

З 15 квітня українці платитимуть податок на нерухомість


 Власники нерухомого майна, що підлягає оподаткуванню, з 15 квітня почнуть отримувати повідомлення про суму нарахованого податку та платіжні реквізити. Сплатити нарахований податок потрібно буде протягом двох місяців з моменту отримання повідомлення. Для цього громадяни можуть скористатися послугами банківських установ або поштових відділень, жителі сільської місцевості можуть сплачувати податок через каси сільських рад.


 

Навігація

Реклама на сайті:



Випадкове фото

Реклама на сайті:

 © 2010 - 2024 I с. Ватажкове, Полтавська область