Ватажкове

Сьогодні: вівторок, 19 березня 2024 року

Щорічна пожежа

В суботу перед Великоднем знову горів ліс. Такі пожежі трапляються у нас майже щороку через недбальство людей.

В цей день був західний вітер. На дачах один з дачників палив біля будинку сміття і коли загорілася трава просто не звернув на це увагу. Вітер гнав вогонь травою аж поки не дійшло до молодих сосен. Чергові працівники лісництва з с. Микільське бачили дим в камеру і подзвонили ліснику. Звичайно, на той час пожежі ще не було, горіла просто трава біля дач, тому тривогу ніхто здіймати не став. Уже пізніше, коли дим побільшав, виїхала чергова пожежна машина лісництва.


Вогонь швидко поширювався, люди повибігали рятувати свої хати, встигли трохи збити полум’я, та вітер роздмухав його і вогонь далі поширювався по верху дерев. Пожежники з першої машини викликали на підмогу ще одну машину, також працював трактор, який оборював місце пожежі.

лісова пожежа

Люди бачили, як той дачник, що підпалив багаття, побачивши палаючі сосни і пожежну машину, вскочив у свій автомобіль білого кольору і втік. І саме гірше те, що навряд чи його будуть ловити і ніхто не понесе покарання за завдані збитки лісу, витрати на гасіння пожежі. А якби загорілися людські будинки?

лісова пожежа

Пожежники скаржилися також на якість бензину, який їм видають для автомобілів. Заливають етильований бензин, так званий, «турбо», який не призначений для таких двигунів. Машина глохне і не розвиває відповідну потужність. Минулого року згоріла одна пожежна машина в лісовій пожежі, бо заглухла в самий непідходящий момент. Її не змогли завести, чи просто не встигли і в результаті маємо те, що маємо. На помилках не вчаться і керівництво й далі продовжує робити помилки. І не карати винних ...


 

Навігація

Реклама на сайті:



Випадкове фото

Реклама на сайті:

 © 2010 - 2024 I с. Ватажкове, Полтавська область