Ватажкове

Сьогодні: четвер, 18 квітня 2024 року

В Полтаві відбулася зустріч з О. Тягнибоком

В Полтаві відбулася зустріч з лідером Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Олегом Тягнибоком. Крім політичних питань гостро обговорювалися соціальні проблеми.

А також піднімалися питання національного характеру. І хоч О. Тягнибок та його об'єднання "Свобода" не являється досить впливовою у владі силою, він справді намагався "почути кожного" і дати відповіді на всі поставлені питання.

А питання були різноманітного характеру. Звертали увагу на соціальне забезпечення пенсіонерів та дітей війни, на корупцію, на Чорноморський флот, на якість продукції харчування, на пам'ятник Мазепі в Полтаві.

Цікава розповідь була про боротьбу з корупцією в Грузії в правоохоронних органах, в автоінспекції. Виявляється там зробили все просто - скляні кабінки на дорогах, де скляними й прозорими є не тільки стінки кабінки, а й столи. Просто й ефективно - нема де сховати. Якщо спробувати дати хабара, відразу ж загримиш за грати. Чим не приклад для нашої країни. Інша питання стосується контрабанди в Україну. Вантажівки з товаром на суму в 1 млн. євро проходять митницю і в'їжджають в Україну з документами, де зазначена сума лише близько 200 тис. грн. Отже, з однієї вантажівки нас обдурили на 10 млн. грн. І влада про це знає, а нічого не робить, бо їй вигідно.

Та найголовніше, напевне, було те, що заклик про об'єднання людей проти влади був не як заклик до революції. Це був заклик об'єднання людей для боротьби за свої права. Боротьба з конкретними вимогами до влади. Не треба йти окремо вчителям, підприємцям чи студентам на мітинги. Треба йти всім разом і вимагати дотримання законів.

А для того, щоб дотримувалися закони, запропонована певна програма від ВО "Свобода": зробити посади суддів виборними з можливістю їх відкликання. Також мати можливість відкликати зі своїх посад начальників міліції чи інших чиновників. Тобто на місцях повинна вирішувати все громада, а не купка багатіїв.

Наприкінці зустрічі всі гуртом заспівали гімн України. Рукодільниці вишили рушник на честь роковин перепоховання Т. Г. Шевченка, а останні хрестики вишивав сам О. Тягнибок. Цей рушник передадуть до Канівського музею ім. Шевченка.

Завтра Олег Тягнибок відвідає Решетилівщину та с. Ковалівку Полтавського району, запрошуємо прийти на зустріч і почути відповідь на своє питання. 


 

Навігація

Реклама на сайті:



Випадкове фото

Реклама на сайті:

 © 2010 - 2024 I с. Ватажкове, Полтавська область