Біо (bios) - це життя, дінаміс (dynamis) - це рух і сила. Лінгвістичний зміст терміну - «життєва сила». В
«біо-виноробстві» сповідується філософія, по якій винороб живе в повній
гармонії з природою і космосом. Засновник біодинаміки - Рудольф Штайнер. Його теорія
проста і зрозуміла. Біодинаміка неможлива без органічного землеробства. Для
того, щоб отримувати здоровий урожай, необхідно діяти у згоді з природою і
космосом, розуміти природу, осмислити її цілісність, роблячи лише корисні
удосконалення, не порушуючи природної рівноваги. Штайнер пропонував вести
«місячний календар» при посадці і догляді за рослинами, враховуючи розташування
зірок, зміну клімату, склад грунтів і води. Для активізації життєвих сил землі
при вирощуванні сільськогосподарських культур він запропонував застосовувати
тільки природні енергетично збагачені органічні препарати. Але якими б
прийомами не користувався виноградар, він несе відповідальність за кінцевий
результат. Його єдиним переконливим аргументом буде якість вирощеного винограду
і виготовленого з нього вина.
Саме так і відзначилася виноробня Chateau Peybonhomme. Сім'я Убер, потомствені винороби з Бордо, володіє маєтком з 1895 року. З 2000 року шато офіційно отримало статус біодинамічного. В результаті вина стали чистішими, багатшими і цікавішими, і з кожним роком їх рівень підвищується. Quintessence de Peybonhomme - обране кюве цього шато. Сорти винограду: 80% Мерло, 20% Каберне Совіньон з субрегіону Прем'єр Кот де Блай. «Досконалий виноградник», як стверджує сам виробник. Уже під час збору врожаю, винороб визначає, з якого саме винограду буде створено майбутнє «досконале» вино. Ідеальний купаж відображає оксамитовість і м'якість. Витримка проходить в нових бочках з французького дуба. Вино непроникного рубінового кольору з фіолетовими відблисками. В ароматі запашний букет лісових ягід, стиглої сливи і фіалок. Оксамитове в смаку вино з багатогранним терпким присмаком.