Ватажкове

Сьогодні: четвер, 25 квітня 2024 року

Оршад - мигдальне молоко

Оршад - мигдальне молоко
До Нового року залишились лічені дні, кожен готується до святкування по-своєму. Ми пропонуємо вам приготувати до зустрічі Нового року традиційний іспанський напій – оршад.

Оршад, орчата (ісп. horchata), оршата (кат. orxata) - назва кількох видів безалкогольних прохолодних напоїв, що готуються з меленого мигдалю, кунжуту, рису, ячменю чи бульбочок чуфи. Це смачний і корисний напій - солодке рослинне молоко з запахом і смаком мигдалю.

Назва напою походить, ймовірно, від італійського orzata, що в свою чергу походить від латинського hordeum (ячмінь), оскільки спочатку оршад робили з відвару ячменю
В Іспанії орчатою називають, як правило, напій, приготований з розмелених або стовчених бульбочок чуфи, води і цукру і подається охолодженим. Вважається, що ідея приготування орчати з чуфи виникла в період мусульманської присутності у Валенсії (VIII-XIII століття)

Рецепт:
Подрібнені свіжі бульбочки чуфи заливають теплою кип’яченою водою у співвідношенні 1:4 (1 частина бульбочок і 4 частини води). Якщо бульбочки сухі, їх попередньо замочують в теплій кип’яченій воді і пропускають через м’ясорубку. Настоюють добу, потім проціджують, одночасно протираючи через дрібне сито, і додають цукор за смаком. Перед вживанням напій охолоджують. Смачного!

 

Навігація

Реклама на сайті:



Випадкове фото

Реклама на сайті:

 © 2010 - 2024 I с. Ватажкове, Полтавська область